top of page
  • Writer's pictureNutth HiddenSpace

"Anatomy of a Good Review" by Collin


How to thanks our great guest
5 starts guest, need a great Airbnb review

เพื่อนๆ Airbnbโฮส ปรกติเขียนรีวิวแขกกันยังไงครับ? หรือถ้าไม่แน่ใจว่าควรเขียนยังไงลองดูโพสนี้น่าจะเป็นประโยชน์ครับ


วันนี้ผมขอแชร์ความรู้จากคุณ Collin เกี่ยวกับโครงสร้างการเขียนรีวิว เขาเองนอกจากจะเป็นพนักงานของ Airbnb ก็ยังเป็นโฮสด้วย ( ถ้าใครไป SF แล้วจะเยี่ยมชมสำนักงาน Airbnb คุณ Collin นี้แหละครับที่พาเราเดินชม! ) คำแปลไทยจะอยู่ด้านล่างนะครับ


"Anatomy of a Good Review" by Collin

Here is a screen shot from a pretty standard review that I leave for my 5 star guests. I'll break down each part with the whys behind the whats.

First, I let future Hosts know the over all tone of the stay and how long it lasted. I either say "They were a delight to host" or "They were great guests" or "We ran into some challenges during the stay" to frame the rest of the review. Indicating the length of the stay can also be useful information. For example, I might be open to a challenging guest for one night but not for a week.

Then I do a little shameless self promotion of my listing. I indicate the type of listing that I host (apartment), where it is (San Francisco), and what sets it apart from other listings (it's Harry Potter themed! This will encourage Hosts who are looking over the guests previous reviews to get out and travel themselves!

Next, I write out the areas that Airbnb asked me to review: Cleanliness, Communication, and House Rules. It's so important that we are honest here. It is okay to say "Bob didn't use the Airbnb app to message, but we did connect via text" or "be sure to review the House Rules with Susan if she stays with you." I always try to add a little personalization to the review as well.

Finally, I close out by indicating if I would host the guest again. Usually I'll say either "They are welcome back anytime for a return visit" or "I would be happy to host them again." If I wouldn't host the guest again, I always want to be constructive. Try saying "Jane would be welcome back if she can commit to not smoking in the listing" or "Richard might be a better fit for a whole home listing, since he did not like having to share the kitchen space."


นี่คือรีวิวมาตรฐานสวย ๆ ที่ฉันฝากไว้สำหรับแขกระดับ 5 ดาวของฉัน ฉันจะแยกย่อยแต่ละส่วนโดยมีเหตุผลว่าทำไมอยู่เบื้องหลังอะไร


อันดับแรก ฉันเขียนแจ้งให้เจ้าของที่พักคนอื่นทราบภาพรวมของการเข้าพักและระยะเวลาที่เข้าพัก ฉันอาจพูดว่า "พวกเขายินดีที่ได้ให้เช่าที่พัก" หรือ "พวกเขาเป็นแขกที่ยอดเยี่ยม" หรือ "เราพบกับความท้าทายบางอย่างระหว่างการเข้าพัก" เพื่อตีกรอบส่วนที่เหลือของรีวิว การระบุระยะเวลาการเข้าพักยังเป็นข้อมูลที่เป็นประโยชน์อีกด้วย ตัวอย่างเช่น ฉันอาจเปิดรับแขกที่ท้าทายเป็นเวลาหนึ่งคืน แต่ไม่ใช่สำหรับหนึ่งสัปดาห์


จากนั้นฉันก็ทำการโปรโมตชื่อที่พักของฉันด้วยตนเอง! ช่วงเวลาขายของ อิอิ ...ฉันระบุประเภทของที่พักที่ฉันให้เช่าที่พัก (อพาร์ทเมนท์) ที่พักนั้นอยู่ที่ไหน (ซานฟรานซิสโก) และสิ่งที่ทำให้ที่พักแตกต่างจากที่พักอื่นๆ (ที่พักในธีมแฮร์รี่ พอตเตอร์! ) การเขียนแบบนี้อาจจะช่วยกระตุ้นให้เจ้าของที่พักซึ่งกำลังดูรีวิวแขก ออกมาเที่ยวเอง...และจองที่พักของเราเอง!


ต่อไป ฉันเขียนส่วนที่ Airbnb ขอให้ฉันตรวจสอบ ได้แก่ ความสะอาด การสื่อสาร และกฎของที่พัก มันสำคัญมากที่เราต้องซื่อสัตย์ที่นี่ เป็นเรื่องปกติที่จะพูดว่า "บ๊อบไม่ได้ใช้แอพ Airbnb เพื่อส่งข้อความ แต่เราติดต่อกันทางข้อความ" หรือ "อย่าลืมทบทวนกฎของที่พักกับซูซาน ถ้าเธออยู่กับคุณ" ฉันมักจะพยายามเพิ่มความเป็นส่วนตัวเล็กน้อยในรีวิวด้วย


โดยสรุป ผมว่าเป็นแนวทางการเขียนรีวิวที่ดี ผมเองก็มันจะใส่คำขอบคุณและชื่อที่พักลงไปในรีวิวแขกด้วย ยังไงลองไปปรับใช้กันดูนะครับ

Kommentare


bottom of page